Grunnkurs i silketrykk

Oppstart: tirsdag 18.februar, kl.10-15 (med forbehold om nok påmeldte)
Varighet: 10 ganger
Max 6 plasser

Dette kurset er for både nybegynnere og viderekommende som vil fordype seg videre i silketrykk. Deltakerne oppfordres til å male/tegne nye motiver rett på transparent film som danner utgangspunktet for det som skal trykkes til slutt. Det er også mulig å jobbe fram motiv fra fotografier men da er det fint om det er dine egne bilder.

Kursbeskrivelse

Silketrykk er en trykkemetode der trykkfargen blir overført gjennom en stram, finmasket duk der motivet er avtegnet som en sjablong eller stensil med åpne og tette partier. Det vil også være muligheter for å jobbe fra fotografier men da er det fint om det er egne bilder

Den tekniske delen av kurset begynner med en introduksjon til silketrykksteknikken der kurslederen demonstrerer hvordan man arbeider. Deltakerne går deretter i gang med å prøve seg fram og eksperimentere med silketrykk som kunstnerisk uttrykk. Man kan fritt eksperimentere med abstrakte og/eller figurative uttrykk. Det vil også bli anledning til å prøve seg med farger.

NB! Det anbefales at deltakerne tar med seg arbeidsklær som tåler søl.

Presentasjon av kursholder

Hedvig Thorkildsen fikk sin MA grad fra KHIB i 2011. Hun har lang erfaring med silketrykk, maleri og tegning. Thorkildsen sin kunst består ofte av fargefulle stillbilder som dirrer mot betrakteren. Hun har blant annet stilt ut på Bergen Kunsthall, Galleri salongen, Norske Grafikere og i Bristol. 

www.hedvigthorkildsen.com

Vedrørende kursstedet

Se kart på 
www.trykkerietbergen.no eller gå inn på kart på Google.

Transport fra sentrum Buss nr 60 retning Fjøsanger eller buss 26 avstigning Fjøsangerveien ved Slengesols billakkering, eller buss 1, 20-24 avstigning ved Solheim gravplass. Gå langs kirkegården fram til Slengesols billakkering.

Arrangør:
Bergen kommune ved Kunst, kultur og psykisk helse www.kkph.no Bergenhus og Årstad kulturkontor i samarbeid med Trykkeriet - Senter for Samtidsgrafikk
www.trykkerietbergen.no


NB! Målgruppen for kurset er mennesker med psykiske helseplager. Melder du deg på kurs innen Kunst, kultur og psykisk helse definerer du deg selv inn i målgruppen. 

Les deltageravtalen her


(Vær obs på at sykdom eller annet fravær av kursholder kan forskyve sluttdato)

 

Sted Senter for Samtidsgrafikk
Påmeldingsfrist 07.02.2014 10:00
Startdato 18.02.2014 10:00
Sluttdato 22.04.2014 15:00


Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.


Kontaktinformasjon:
Linn Kornerud
mob. 97666632